Milí klienti, náš showroom je nadále otevřen pro velkoobchodní zákazníky. Koncovým zákazníkům umožňujeme výdej objednávek realizovaných formou vzdálené komunikace. V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat. Děkujeme za pochopení.

Grily Vulcanus - dokonalý pokrm přímo od Boha

Emoce. Radost, veselí a neopakovatelné zážitky. To by u grilování nemělo chybět! Stejně jako oheň. A u něj se na chvíli zastavíme. Ale nebojte, nezačíná to tu zavánět pyromanií, jenom bychom rádi poukázali na tak běžný jev, který je možné doslova pozvednout na jinou úroveň.  

Grily Vulcanus - český výrobek, který přináší nevšední zážitek při grilování, ale také vytváří designový prvek na vaší zahradě. Dominanta surového vzhledu, která má jasně stanovený cíl - přinášet dokonalý zážitek z grilování. A to nejen zábavou, ale především také luxusně připraveným jídlem.

A proč Vulcanus? Kdo jiný by měl být s grily, kterým vdechl život jménem i povoláním umělecký kovář, Ondřej Kovář, spojován, než samotný bůh ohně a patron všech kovářů - Vulkán. Ten měl dokonce podle mytologie své kovárny schovány v nitru činných sopek! A právě odtud pramení ten život a hravost, která je pro grily Vulcanus tolik specifická. Co by to ale bylo za příběh, kdyby se zde neobjevila žena… V tomto případě Venuše, kterou Římané oslavovali jako bohyni krásy, byla skutečnou Vulkánovou múzou, a proto i do výrobků Vulcanus přinesla krásu, vášeň a smyslnost.

Gril Vulcanus 

Unikátní složení grilu

Pojďme ale nakouknout pod pokličku! Grily Vulcanus jsou v podstatě vyrobeny ze dvou materiálů - ocel a keramika. Jak se říká - někdy je málo více! Konkrétně ohniště i podstavec jsou vyrobeny z povětrnostně odolné oceli dovážené z Itálie. Materiál, který je velmi nenáročný na údržbu, byl vyvinut pro stavbu lodí a povrchová rez vlastně napomáhá chránit ocel před hloubkovou korozí. Gril Vulcanus tedy můžete používat celoročně venku a v průběhu doby získá podstavec a ohniště přirozenou rubínovou patinu. Takže opravdu co kus - to originál.

A druhá varianta materiálu - slibovaná keramika. Vnitřní plocha grilu je obložena speciálně tvarovaným keramickým akumulačním jádrem, jehož kvalitu našel výrobce grilů Vulcanus v Německu. Celkem 38 kg plochy je speciálně vytvarováno tak, aby oheň efektivně sálal směrem vzhůru. Pokrmy jsou tak rychleji připraveny a také díky tomuto důmyslnému řešení šetříte materiál na podpal.

Když bychom to tedy měli shrnout, Vulcanus je výsledkem unikátní rovnice Itálie + Německo + zlaté české ručičky. A že opravdu stojí za to!

Je libo menší nebo větší gril?

Grily Vulcanus jsou vyráběny ve dvou velikostech (730 a 910 mm) jednotnou technologií a liší se pouze provedením podstavce. Čtvercový tvar plotny má oproti klasickým kulatým grilům až o ⅓ větší plochu, takže můžete ugrilovat více jídla - dokonce zvládnete během hodiny nakrmit až 50 hladových krků! Samotná plotna se umí rozpálit až na 300 °C a je rozdělena na dvě tepelné zóny - je tedy možné zároveň grilovat i ohřívat potraviny. Tady si ale dovolíme připomenout, že nejteplejší oblast plotny je uprostřed každé strany. Rohové oblasti jsou vhodné pro šetrnější grilování ryb, zeleniny, sýrů a podobně, nebo pro udržování jídla v teple, zrání steaků nebo pro hrnec s omáčkou.

Gril Vulcanus a rošt 

Především jsou ale grily Vulcanus skvělým společníkem! Přátelé nebo rodina mohou postávat okolo, sledovat, jak se připravuje právě jejich oblíbené jídlo a přitom vesele diskutovat a bavit se! Zapomeňte na osamoceného kuchaře, který pořád jen běhá od grilu ke stolu a s nikým se pomalu nestihne ani pozdravit - tady jsou pěkně všichni pohromadě. Ale pozor - za případné prozrazení toho, co mezi přáteli prozrazeno být nemělo, neručíme! Grily Vulcanus zkrátka vyvolávají emoce, tak se na to připravte!  

Gril Vulcanus vzbuzuje emoce

Tip od samotného Boha ohně!

Výběr dřeva je pro grilování nesporně důležitým rozhodnutím. Hodí se všechny druhy tvrdého dřeva, pokud je jejich zbytková vlhkost nižší než 20 %. Velmi dobře hoří bukové, dubové nebo jasanové průmyslově sušené dřevo. Dřevo by tedy mělo být dostatečně proschlé. Navlhlé dřevo uvolňuje při spalování dým a dehet, a tím dochází ke zvýšení kouřivosti, spotřeby dřeva a snížení tepelného výkonu. Technicky jsou doporučována sušená polena s délkou cca 33 cm, ale používat můžete i dřevěné uhlí.
Uprostřed ohniště poskládejte suchá dřívka do pyramidy, použijte podpalovač, gril roztopte a těšte se na emoce!

Přijďte se inspirovat na náš brněnský showroom, nebo také ochutnat, jaké delikatesy Vulcanus umí!


Prohlédněte si produkty Vulcanus na e-shopu nebo se inspirujte v galerii:

Grily Vulcanus